pátek 7. dubna 2017

Beseda na Úřadu práce

Dnes jsme byli na Úřadu práce. Posílám fotky a seznam odkazů, které se můžou hodit při výběru střední školy a budoucího povolání.

Nezapomeňte, že se do Informačního střediska pro volbu povolání se můžete znovu vydat s rodiči. Domluvte si schůzku telefonem, mailem. Konzultace je zdarma a můžete si vyzkoušet různé testy zájmů a profesní orientace, když třeba nevíte kam a co studovat.


UŽITEČNÉ WEBOVÉ STRÁNKY pro žáky i rodiče


www.gwo.cz - Průvodce světem povolání – audiovizuální nástroj napomáhající volbě povolání, výběr povolání dle zvolených kritérií, dotazník zájmů, dotazník dovedností.

www.infoabsolvent.cz – informačním systému ISA, který nabízí pomoc při hledání vzdělávací a kariérové cesty. Nabídka škol a oborů vzdělávání, ale i profesionálně zpracované analýzy o potřebách trhu práce a videoukázky reálných pracovních prostředí, které mohou volbu studia usnadnit. Radu zde najdou i ti, kdo mají vážné studijní problémy nebo komu dokonce hrozí odchod ze školy.

www.budoucnostprofesi.cz – současná situace a vývoj na trhu práce.

www.povolaniprozivot.cz – stavebnictví, informatika, elektrotechnika, strojírenství – proč si zvolit právě některé z těchto zaměření. Katalog oborů, škol a firem. Technika nás baví – informace ze světa techniky.

www.startnatrhprace.cz – informace, rady, odkazy pro úspěšný start na trh práce.

www.narodni-kvalifikace.cz Národní soustava kvalifikací - podrobný popis požadavků na jednotlivé kvalifikace.

www.istp.cz – Informační systém typových pozic – informace o povoláních, Jobtip – poradce při výběru povolání, databáze dalšího profesního vzdělávání, katalog pracovních míst.

www.europass.cz – návod ke zpracování evropského souboru dokladů a dokumentů o vzdělání, dovednostech, znalostech a pracovních zkušenostech jednotlivce .

www.atlasskolstvi.cz – přehled studijních oborů středních, vyšších odborných, vysokých a jazykových škol ČR.



portal.mpsv.cz – Integrovaný portál Ministerstva práce a sociálních věcí – vyhledání škol a oborů, zaměstnanost, statistiky, informace z úřadů práce ČR, ...

http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/skoly/vyhl_skol - přehled škol v ČR, databáze ve správě Úřadu práce ČR

http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/ips - informační a poradenská střediska pro volbu povolání v Moravskoslezském kraji při Úřadu práce ČR. Kontakty na střediska, kde se můžete objednat na individuální konzultaci k volbě povolání. Služby jsou poskytovány zdarma.